sábado, 12 de diciembre de 2009

Romàrio, rei del gol...tv

Revisava esta vesprada un caixó ple de vells llibres, obres de distintes temàtiques que algun dia varen omplir les prestatgeries de la meua antigua habitació, allà, al 102 del carrer Mar. Res en especial, llibres d'infants, alguns còmics i algunes biografies de personatges rellevants d'aquells temps. D'estes últimes m'ha cridat l'atenció la de Romàrio de Souza Faria "el Rei del gol", aquell "jugador de dibuixos animats", com un dia el va qualificar el locutor esportiu Pere Escobar.

Els meus records d'aquell fantàstic futbolista en un camp de futbol encara permaneixen en la meua ment; clarament, per damunt de tots està aquell "cola de vaca" inventat en escassos centímetres amb el que va trencar la cintura al defensor madrileny Alkorta per batre al, ja mític, Paco Buyo. Cinc a cero i hat trick del brasiler.

Capaç del millor i del pitjor, Romàrio, va deixar mostres de la seva immensa qualitat a camp Barça, només una temporada vam gaudir del millor davanter d'aquells moments. Anys més tard, després d'unes temporades a Brasil, tornava a la lliga espanyola, Mestalla era la seva nova casa. Però aquell jugador de dibuixos animats havia perdut la màgia. Va apareixer la seua esència "canarinha", allò que perd als del pais de la samba, les ganes de festa. La nit va ser la perdició d'un jugador que, quan s'avorria d'anar de vega, jugava al futbol.

Des de la marxa de la ciutat comtal, la carrera esportiva de Romàrio ja no va ser el mateix, tot i firmar un dels millors registres de la història com a golejador, la seua vida personal d'escàndols amb companys, absències a alguns entrenaments i l'afició a la vida nocturna (...quan Guti encara garatejava per la ciutat esportiva del Madrid...) sempre li ha fet malbé.

Fullejava la biografia del geni, quan casualitat, un anunci de televisió ha cridat la meua atenció, era el nou spot de GolTV. El rei del gol(Tv) ha tornat.







Romàrio, geni i figura.

1 comentarios:

Lobs dijo...

Encara recorde la parella ofensiva del Campió del Mon 1994, Romario-Bebeto... Quan el nostre idolatrat Ronaldo (El bó) va anar de "relleno"
Per a lo que ha quedat este home... en lo gran que podria haver sigut, en fi, brasilenys... tots iguals